header zomerzinnen blanco

Kom zaterdag 22 juni naar Zomerzinnen in Dwingeloo, het grootste literatuur- en muziekfestival van Noord-Nederland. Op en rond de brink treden meer dan dertig landelijk en regionaal bekende schrijvers en muzikanten van naam en faam op.

Bestel je kaarten met korting

Leden van Drentse bibliotheken of literatuurclubs kunnen een speciale kortingskaart kopen. Zij betalen slechts € 15,00 in plaats € 22,50. Deze kaart geeft niet alleen toegang tot alle festivalonderdelen, maar ook tot het exclusieve interview met Tessa de Loo.

De speciale kortingscode ontvang je binnenkort via de nieuwsbrief van de bibliotheek. Kaarten bestellen met korting kan vanaf 1 mei en alleen op de website zomerzinnen.nl.

Zomerzinnen over de grens

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma opent om 15.00 uur het literatuur- en muziekfestival. Meer dan dertig landelijk en regionaal bekende schrijvers, dichters en muzikanten zullen op en rond de Brink optreden. De 13e editie heeft als thema: over de grens.

Op het programma staan o.a. Rosita Steenbeek, Suzanna Jansen, Erik van Muiswinkel, Vonne van der Meer, Bert Wagendorp en Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja.

Gerdien Verschoor wordt geïnterviewd over Het meisje en de geleerde, kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts. Heel toepasselijk in dit Rembrandt-jaar. Voor veel mensen een kennismaking met de schrijfster én met de nieuwe directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In juli volgt ze Dirk Mulder op.

Bij de presentatie van het programma in Bibliotheek Diever, droeg Alisa Bos - leerling VWO 2 - haar gedicht Zomerzinnen voor.

Interview Tessa de Loo

Tessa de Loo woont en werkt al een kwart eeuw in Portugal. Speciaal voor Zomerzinnen komt ze in juni naar Nederland. Wilma de Rek, chef boeken van De Volkskrant, zal haar voorafgaand aan de officiële opening van het festival interviewen.

Met De tweeling (1993) brak Tessa de Loo internationaal door. De roman is in 26 talen vertaald en in 34 internationale edities verschenen. Er zijn een film, een musical, een hoorspel, een luisterboek en een toneelstuk van gemaakt. Het boek heeft grote invloed op het leven van Tessa de Loo gehad. In De Tweeling achter de schermen (2018) zet ze op een rij wat er allemaal rond dat boek is gebeurd.

Het interview met Tessa de Loo begint om 14.00 uur in de grote tent, op de parkeerplaats naast Hotel & Restaurant Wesseling in Dwingeloo. Na afloop is er een signeersessie.

Zie voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop de website van Zomerzinnen.

 

Website Zomerzinnen