Op 10 juni is de nieuwe ontdek- en ontmoettuin van Bibliotheek Gieten feestelijk geopend en in gebruik genomen.

Wethouder Bas Luinge heeft samen met Lisa Voorma, bedenker van de letterspeurtocht in de Biebtuin, de tuin officieel geopend.

Bezoekers genoten van dit zonnige festival, waarin er genoeg te beleven was voor jong en oud: heerlijke koffie van de Borker Koffiebus, kindertheater voor de jongsten, zang van Lisa Ploeger en heerlijke amuses van de Wereldse Smaak.

In een relaxte sfeer genoot iedereen van wat deze prachtige tuin te bieden heeft.

Heb je de opening gemist?
Je kunt dagelijks de tuin bekijken en de letterspeurtocht oplossen. Ook kun je er heerlijk picknicken in de lunchpauze of gebruik maken van de gezellige voorleeskring. We hopen veel Gietenaren te ontvangen in de tuin.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met de bibliotheek of kom gewoon langs.

ZomerBieb banner

Yes! Vakantie! Lekker uitslapen, niks moeten en vooral leuke dingen doen. Deze zomer kun je hiervoor terecht in de bibliotheek bij jou in de buurt. Zo ben je altijd welkom om boeken te lenen, lekker bij ons te lezen of even achter de computer te zitten. Daarnaast hebben we ook drie hele leuke workshops. Zien we jou deze zomer in de bieb?

Workshop 'Maak kennis met VR'
Ontdek een hele nieuwe wereld met virtual reality. Deze activiteit is voor kinderen van 13 t/m 15 jaar.

Datum Tijd Bibliotheek
Dinsdag 9 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Beilen
Woensdag 10 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Roden
Donderdag 11 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Zuidwolde
Maandag 15 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Gieten
Woensdag 17 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Meppel
Maandag 22 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Zuidlaren
Dinsdag 23 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Coevorden
Woensdag 24 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Borger
Donderdag 25 Augustus 14.30 - 16.00 Bibliotheek Havelte

Workshop 'Maak je eigen fairyhouse of fotohouder'
Maak je eigen fotohouder of fairyhouse van oude boeken. Kunstenaar Janneke helpt je hierbij. Deze activiteit is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Datum Tijd Bibliotheek
Maandag 1 Augustus 10.00 - 11.30 Bibliotheek Meppel
Maandag 1 Augustus 14.00 - 15.30 Bibliotheek Havelte
Dinsdag 2 Augustus 10.00 - 11.30 Bibliotheek Beilen
Dinsdag 2 Augustus 14.00 - 15.30 Bibliotheek Odoorn
Donderdag 4 Augustus 10.00 - 11.30  Bibliotheek Roden
Donderdag 4 Augustus 14.00 - 15.30 Bibliotheek Annen
Maandag 8 Augustus 14.00 - 15.30 Bibliotheek Zuidlaren
Dinsdag 9 Augustus 10.00 - 11.30  Bibliotheek Coevorden
Dinsdag 9 Augustus 14.00 - 15.30 Bibliotheek De Wijk

Lijkt het jou leuk om mee te doen met één of meer activiteiten? Meld je dan aan door hieronder te klikken op de agenda van je gemeente:

Heerlijk! De zomer is er. De perfecte periode om lekker te genieten van bijvoorbeeld een goed boek.
Om dit nog leuker te maken voor jou, kun je in de periode van 1 juli t/m 15 augustus extra lang lenen!

Zo heb je wat meer tijd nemen om te lezen en te relaxen: je kunt namelijk maximaal 7 weken lenen.

Hoe werkt het extra lenen?

• Basis

|  Je krijgt automatisch 1 week extra.

|  Je kunt kiezen voor Lang Lenen, dit kost een extra leenstrip.

• Groot

• Compleet

|  Je kunt kiezen voor Lang Lenen

Om gebruik te maken van de actie kun je bij de selfservice balie terecht. Wanneer je gebruik wil maken van de 7 weken, kies je voor Lang Lenen.
Dit geldt alleen voor mensen met een Basis of Compleet abonnement.

Tijdens de zomerperiode gelden er soms afwijkende openingstijden:

Bibliotheek Borger is gesloten op:

• Zaterdag 1 januari (Nieuwjaarsdag)
  • Vrijdag 15 april (Goede Vrijdag)
  • Zaterdag 16 april (dag voor Pasen)
  • Maandag 18 april (2e Paasdag)
  • Woensdag 27 april (Koningsdag)
  • Dinsdag 10 mei (i.v.m. een personeelsdag)
  • Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag)
  • Zaterdag 4 juni (dag voor Pinksteren)
  • Maandag 6 juni (2e Pinksterdag)
  • In de zomerperiode is de bibliotheek vanaf 18 juli t/m 27 augustus op zaterdag gesloten.
  • Maandag 5 december vanaf 17.00 uur (Pakjesavond)
  • Vrijdag 23 december (extra sluitingsdag)
  • Zaterdag 24 december (extra sluitingsdag)
  • Maandag 26 december (2e Kerstdag)
  • Vrijdag 30 december (extra sluitingsdag)
  • Zaterdag 31 december (Oudejaarsdag)

U bent van harte uitgenodigd op 18 juni 2022

We hebben samen hard gewerkt om de huiskamer te realiseren en daarom zien we u graag bij de feestelijke opening.

Komt u ons nieuwe gezamenlijke onderkomen bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje?

Feestelijke opening op 18 juni

U bent van harte welkom om samen met ons de opening van de Huiskamer van Odoorn te vieren. De Huiskamer van Odoorn is dé ontmoetingsplek voor inwoners van Odoorn! Iedereen hoort erbij en is welkom om bijvoorbeeld deel te nemen aan activiteiten of een kopje koffie te drinken aan de leestafel.

Het feest begint om 11.00 uur en we sluiten af om 15.00 uur. Burgemeester Jan Seton en kinderburgemeester Sterre de Jong hebben de eer om iedereen welkom te heten. Daarnaast nemen Lammie van der Tuuk (Biblionet Drenthe), Jan Hooiveld (Dorpsbelangen) en Patricia van der Zalm (Cosis) jullie graag nog even mee in de ontwikkeling van de Huiskamer van Odoorn.

We horen graag of u erbij bent op 18 juni.

Bibliotheek Odoorn Vervolg

Logos Odoorn def