In het kader van de tentoonstelling 'The American Dream' in het Drents Museum, heeft het Drents Archief een tentoonstelling en een film gemaakt onder de noemer De Drentse Droom. Deze zijn in de bibliotheek Borger te zien.

In de fototentoonstelling en de film wordt de ontwikkeling van Drenthe in de laatste anderhalve eeuw verbeeld: de industriële ontwikkeling, het ontstaan van fabrieken, de mechanisatie van de landbouw en ontwikkelingen in het huishouden. Ook is er aandacht voor de negatieve kanten van deze ontwikkeling: de bomenkap, de bom (en de protesten hiertegen) en de bezwaren tegen de jaknikkers.

De expositie is vanaf 5 november tot het eind van november gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van bibliotheek Borger.

De film De Drentse Droom wordt vertoond op zaterdag 17 november, aanvang 14.00 uur in bibliotheek Borger. Provinciaal historicus Michiel Gerding verzorgt hierbij een inleiding. Geïnteresseerden, leden van Stichting Harm Tiesing, leden én niet-leden van de bibliotheek, iedereen is welkom. Bijwonen van de film is gratis, reserveren graag op info@bibliotheekborger.nl – tel 088 1208300.