Op dinsdagavond 28 september organiseert Bibliotheek Odoorn dit seizoen haar Filmavond met mogelijkheid tot napraten. Gezien de geringe ruimte in de bibliotheek zelf, hebben we er dit keer voor gekozen om de film te vertonen in Boshof 5, het bijgebouw van Restaurant de Boshof. We kunnen daar op 1,5 meter zitten én de ruimte ventileren. We draaien die avond de film ‘Hors normes’:

Frans sociaal drama (2019) van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). Met Vincent Kassel (Black Swan, Jason Bourne) en Reda Kateb (Un prophète, Django) en Hélène Vincent (Trois couleurs: Blue). Twee vrienden zetten zich op onorthodoxe wijze met hart en ziel in voor de opvang en begeleiding van zwaar autistische kinderen die buiten de regels van de reguliere zorg vallen en voor wie er geen plek is in maatschappij. Beoordeling IMDb: 7,6. Peter de Bruijn (NRC 10-12-’19): ‘Natuurlijk is het een beetje formulewerk, maar Éric Toledano en Olivier Nakache zijn er wel goed in: feelgoodfilms maken die ontroeren en getuigen van maatschappelijke betrokkenheid’ (3 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 11-12-’19): ‘opmerkelijk charmant pleidooi voor het bestaansrecht van organisaties als die van Bruno en Malik (…), vol aandoenlijke scènes waarin hun patiënten de show stelen’ (3 sterren). Ronald Rovers (Trouw 12-10-’19): ‘krachtige aanklacht tegen de manier waarop de samenleving met een groep van haar moeilijkste bewoners omgaat: ernstig autistische jonge mensen (…) Hors normes is geen geforceerde feelgoodfilm, zoals kassucces Intouchables, maar je voelt je er zeker goed door’ (4 sterren)..

De avond (zonder pauze) begint om 19.30 uur, entree € 7,00 (voor niet-leden € 7,50) incl. koffie met wat lekkers.

Na afloop van de film kunt u eventueel nog napraten over de film, maar hebt u daaraan geen behoefte dan geniet u alleen van de film.

Wij weten momenteel niet hoe de coronaregels eind september zijn, daarom vragen we u om zich van te voren op te geven bij de bibliotheek Odoorn, info@bibliotheekodoorn.nl of telefonisch 088-0128235. Verdere informatie: zie website.