De Bibliotheek is op donderdag 28 en vrijdag 29 juni niet toegankelijk ivm met onderhoud van de vloeren.
Datum: 28 juni
Begintijd: 09.00
Eindtijd: 17.00

Tweedehands boeken te koop in de Bibliotheken in de gemeente Borger-Odoorn

Maandag 4 juni start weer de halfjaarlijkse verkoop van tweedehands boeken en tijdschriften in de Bibliotheken Borger, Nieuw Buinen, Odoorn en Valthermond.

Deze bibliotheekboeken zijn erg handig voor op vakantie of bijvoorbeeld een voorraadje kinderboeken voor de logerende kleinkinderen. Dus doe hiermee uw voordeel.

Voor de adresgegevens en openingstijden zie www.bibliotheekborger.nl, www.bibliothkeeknieuwbuinen.nl, www.bibliotheekodoorn.nl, www.bibliotheekvalthermond.nl

Ook als u geen lid bent van de Bibliotheek bent u van harte welkom. De verkoop loopt door tot aan de zomervakantie! 

Datum: 04 juni
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 20.00

Bibliotheek Valthermond organiseert op woensdag 11 juli van 10.00-12.00 uur weer een Walk&Talk bijeenkomst voor werkzoekenden

Zoekt u werk, wilt u van werk veranderen of bent u op zoek naar inspiratie voor het vervolg van uw loopbaan, kom dan naar Walk & Talk. Praat met andere werkzoekenden, breid uw netwerk uit en stel vragen aan elkaar en aan de gastsprekers.

De Walk&Talk bijeenkomst wordt ook wel dé koffiepauze voor werkzoekenden genoemd. Het zorgt even voor een rustpunt in de intensieve zoektocht naar een nieuwe baan.  Initiatiefneemster van de Walk&Talk bijeenkomsten, die landelijk op diverse plaatsen worden gehouden, is Debbie Heijne. Op het moment dat Debbie begin 2013 werkloos werd, merkte ze wat voor impact dat op haar had. “Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me veel moeite om positief te blijven”.

Persoonlijke ontwikkeling 

Door het stimuleren van zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling past de Walk&Talk formule uitstekend bij de bibliotheek. “We bieden werkzoekenden op een zeer toegankelijke manier de kans zich te laten informeren, te netwerken en kennis en ervaringen uit te wisselen. De laagdrempelige opzet en het bieden van de mogelijkheid aan mensen om zich te ontplooien en te werken aan hun zelfredzaamheid, zodat zij kunnen deelnemen in de maatschappij, passen bij de Bibliotheek Valthermond.

Deelname aan  Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Elke 2e woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Valthermond, Vrijheidslaan 11b.  Aanmelden kan via info@bibliotheekvalthermond.nl  

 

Datum: 11 juli
Begintijd: 10.00
Eindtijd: 12.00

Voor de Bibliotheken in Borger, Nieuw Buinen, Odoorn en Valthermond zijn wij op zoek naar een voorleesvrijwilliger. Hou je van werken met kinderen en lijkt het je leuk om ons te helpen met de voorleesactiviteiten in de bibliotheek? Dan zoeken wij jou!

Boekjes ontdekken en voorlezen is ontzettend belangrijk voor jonge kinderen. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen hun leven lang profijt van hebben.

Als voorleesvrijwilliger lees je voor aan kinderen in de bibliotheek en ga je knutselen met dreumesen en peuters.

Werken bij Biblionet Drenthe

Biblionet Drenthe is een professionele en deskundige partner als het gaat om verbetering van digitale vaardigheden van burgers, de aanpak van laaggeletterdheid en de ondersteuning van onze projecten in het onderwijs. Informatie opdoen, kennis ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Biblionet Drenthe heeft als doel hierin te faciliteren en stimuleren. Dit doen wij in dienst van bibliotheken, bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 450 vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil gaan maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Jij…

 • bent minimaal 18 jaar
 • vindt het leuk om te werken met jonge kinderen
 • bent enthousiast over (voor)lezen en boeken
 • spreekt goed Nederlands
 • bent in staat om makkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen
 • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden…

 • goede begeleiding bij het werk
 • indien nodig trainingen of informatiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over interactief voorlezen
 • een gratis bibliotheekabonnement
 • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting
 • de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen in je gemeente en het staat ook nog eens goed op je cv!

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Carin Bijl (c.bijl@biblionetdrenthe.nl) Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Bellen kan natuurlijk ook, Carin is te bereiken op 06-19694505.

Datum: 12 juni
Begintijd: 9.00

Op vrijdag 29 juni van 9.30 tot 10.30 wordt er een dreumesuurtje gehouden in Bibliotheek Borger. Het dreumesuurtje is een gezellig uurtje, waarbij dreumesen en hun ouders of oppas elkaar ontmoeten. Het uurtje is voor kinderen van anderhalf tot vier jaar en hun ouders of oppas. De activiteiten bestaan uit: een klein verhaaltje uit een boek voorlezen, liedjes met beweging, kringspelletjes en knutselen. Deelname is gratis.

Datum: 29 juni
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 10.30