Coronamaatregelen: De bibliotheken zijn tenminste t/m 20 april gesloten. Afhalen en inleveren van boeken e.d. is wel mogelijk.
Klik hier voor meer informatie.

De bibliotheek is nog gesloten, daarom bieden wij de mogelijkheid om tijdens de afhaal- en inlevermomenten een boekenpakketje te lenen:

een pakketje bestaat uit 4 boeken, van het genre Spannend, Romantisch of Literatuur. U kunt ook een pakketje met groot letter boeken lenen.
Zelf mee te nemen: een tas om de boeken in te doen en de bibliotheekpas.

Afhaal- en inleverpunten van 14.00-16.00 uur:

Borger op maandag en donderdag.

Nieuw-Buinen op dinsdag en donderdag.

Odoorn op woensdag en vrijdag.

Valthermond op maandag.

Wij voorzien u graag van een stapeltje boeken!

Datum: 04 feb
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 16.00
Locatie: Borger, Nieuw-Buinen, Odoorn, Valthermond

Belastingaangifte: de bibliotheek helpt je op weg

Voor 1 mei moet bijna iedereen belastingaangifte doen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom helpt de bibliotheek mensen op weg. De bibliotheek organiseert belastingspreekuren en daar kunnen klanten gebruikmaken van een computer en printer. Iedereen is van harte welkom.

 Belastingspreekuren

In verband met de Corona maatregelen kunnen de spreekuren in Borger en Odoorn niet doorgaan.

In Nieuw-Buinen staat het spreekuur gepland op 22 april van 14.00–20.00. Dit gaat uitsluitend op afspraak en aanmelden hiervoor kan via de bibliotheek,

Gea Uil g.uil@biblionetdrenthe.nl  of telefonisch 088-0128000. 

Budgetmaatjes van Welzijnsorganisatie Andes helpen bij het invullen van de belastingaangifte.

Natuurlijk houden we rekening met alle regelgeving op het gebied van corona preventie. Mocht i.v.m. corona maatregelen de spreekuren niet op de genoemde data kunnen plaats vinden, dan komen we met een alternatief.

Gratis cursussen

De belastingaangifte gebeurt tegenwoordig digitaal. De bibliotheek biedt gratis cursussen voor wie dit lastig vindt.

Wie nog (bijna) nooit met een computer gewerkt heeft, kan dit leren bij de basiscursus Klik&Tik. En voor wie graag wil leren hoe je met DigiD werkt, is er de cursus Aan de slag met je DigiD. Voor vragen over het werken met een tablet, e-reader of smartphone kunnen klanten terecht bij het Digitaal café. Voor informatie over de cursussen kunt u contact opnemen met Gea Uil g.uil@biblionetdrenthe.nl  of telefonisch 088-0128000. 

 

Datum: 22 apr
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 20.00
Locatie: Nieuw-Buinen

De allereerste Walk&Talk Online Sessie is verplaatst naar donderdag 20 mei van 19.30-21.00 uur. Tijdens deze Walk&Talk is Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids) onze gastspreker. Het thema van deze online bijeenkomst is ‘Hoe kom je van A naar B op de arbeidsmarkt?’ De online sessie is gratis bij te wonen via Zoom.

Hoe kom je van A naar B op de arbeidsmarkt?

Naar wat voor werk ben jij op zoek? Is dat werk waar je veel ervaring in hebt of moet je op zoek naar iets nieuws? In een arbeidsmarkt die ontzettend snel verandert, is de kans groot dat je je kwaliteiten op een nieuwe manier zult moeten combineren. De ene baan is de andere niet. Tijdens deze Walk&Talk legt Debbie je uit hoe je van A naar B komt op de arbeidsmarkt. Ze bespreekt praktische stappen waar je meteen mee aan de slag kunt. Zo houd je grip op je zoektocht!

Wat is Walk&Talk Online?

Er is ontzettend veel te leren over het zoeken naar werk. Nieuwe spelregels voor je cv, het gebruik van sociale media en nog veel meer. Dat kún je natuurlijk in je eentje ontdekken, maar samen gaat het toch een stuk sneller. Tijdens Walk&Talk Online sessies ontmoet je andere werkzoekenden en leer je van elkaars ervaring. De sessies worden georganiseerd door bibliotheken. Vaak wordt er een gastspreker uitgenodigd die iets vertelt over zijn of haar vakkennis. Iedereen die op zoek is naar (ander) werk is welkom. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.

Aanmelden

Doe je mee met de Walk&Talk Online op donderdag 20 mei? De sessie duurt van 19.30-21.00 uur.  Aanmelden kan via: info@bibliotheekborger, info@bibliotheeknieuwbuinen.nl,  info@bibliotheekodoorn.nl of info@bibliotheekvalthermond.nl. Daarna ontvang je de inloggegevens en de laatste praktische informatie over je deelname. We maken gebruik van Zoom. Je hoeft hiervoor geen account aan te maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bibliotheek Meppel  Tessa van den Brink, Frontofficemedewerker

t.vandenbrink-holman@biblionetdrenthe.nl www.bibliotheekmeppel.nl

Datum: 20 mei
Begintijd: 19.30
Eindtijd: 21.00
Locatie: online

Deel deze pagina